Члени ЄС вирішили, що Україна готова до безвізового режиму, - Дональд Туск

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що Україна зможе до кінця року отримати безвізовий режим.

Україна матиме безвізовий режим до кінця року. Фото: Fakty ICTV.

Україна виконала всі умови надання безвізового режиму з Євросоюзом, тепер залишається дочекатися узгодження питання щодо механізму режиму припинення безвіза Європарламентом і Європейською радою. Про це під час прес-конференції за підсумками саміту Україна-ЄС заявив голова Європейської ради Дональд Туск, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Я радий, що всі країни ЄС вирішили, що Україна готова до безвізу. Європарламент і Європейська рада повинні дійти згоди щодо безвізового режиму. Хочу наголосити, що ця дискусія не стосується України. Україна відмінно виконала свою роботу", - заявив він.

Туск додав, що президент України Петро Порошенко провів зустріч зі прем'єр-міністром Нідерландів Франком Рютте і Євросоюз шукає рішення, яке допоможе вирішити проблему ратифікації Нідерландами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Водночас голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, також зазначив, що з боку ЄС буде абсолютно нормально надати Україні безвізовий режим.

"Я впевнений, що, незважаючи на труднощі та протиріччя, які можуть виникнути між країнами-членами ЄС, ми зможемо надати Україні безвізовий режим до кінця року... Треба тільки щоб Європарламент і Єврокомісія ухвалили рішення за механізмом режиму призупинення безвізового режиму", - заявив він.

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...

Чехія відкликає свого посла в Росії

неділя, 5 травень 2024, 16:06

Міністерство закордонних справ Чехії вирішило відкликати з посади посла в Росії Вітезслава Півоньку, який з 2022 року фізично перебуває в Празі. Цю інформацію голова відомства Ян Ліпавський підтвердило агентству ČTK, повідомляють Патріоти України. Рані...