Чому Володимир Путін і Дональд Трамп можуть стати послідовниками ідей Адольфа Гітлера, - Гаррі Каспаров

Нацистський фюрер також не відразу став світовим агресором, а тільки після приходу до влади.

Російський опозиціонер Гаррі Каспаров. Фото: putinavotstavku.org"Після моєї маленької жарти про плагіат я хотів би спростувати одну з найбільш виснажливих дискусій щодо диктатури, з якою я зіткнувся в мої роки. Путін не Гітлер! Трамп не Гітлер! Ого, вітаю! Ви провалили основний урок історії і не повинні повторювати цього!" - пише Каспаров на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

Політик відзначає, що Путін, звичайно ж, не Гітлер, а Трамп не є Путіним. Однак Гітлер теж не відразу став Гітлером, але як тільки він взяв владу в свої руки, то ліберальна Німеччина стала фашистською машиною смерті. Щоб стати божевільним, Гітлеру знадобилися роки.

Каспаров далі пише, що недоречно порівнювати Путіна і Трампа з Гітлером зразка 1943 року, і цей аргумент часто наводиться захист російського президента після того, як Путін здійснив інтервенцію в сусідню країну на етнічному ґрунті. Він підкреслив, що легендарна книга Mein Kampf була написана в той момент, коли Гітлер сидів у в'язниці в 1923-1924 роках, і цей твір має стати смертельним попередженням для народу, що може статися, якщо людина з такими поглядами прийде до влади.

Каспаров рішуче підкреслив, що не можна робити твердження про те, що Путін не Гітлер і Трамп теж не Гітлер, враховуючи той факт, що Дональд Трамп найчастіше застосовує схожу тактику і висловлює аналогічну експресію, очевидно, натякаючи на те, що нацистський фюрер також не відразу став світовим агресором.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...