Чому зараз так важливо всім говорити українською мовою, - Віталій Портников

Державна мова - наріжний камінь майбутнього України як незалежної держави, бо найперше, що використає Путін при розподілі сфер впливу з Трампом, це мовне питання.

В.Путін. Фото: Гордон.

Віталій Портников в ефірі «Еспресо TV» розповів про те, чому дуже важливо, щоб коли Дональд Трамп прибуде з першим візитом в Україну або відправить сюди якогось свого представника, він не почув жодного російського слова, інформують Патріоти України.

Портников нагадав про розмову між Володимиром Путіним і Джорджем Бушем-молодшим, в якому президент РФ розповідав, що ніякої такої країни «Україна» взагалі немає.

Журналіст зазначає, що скоро відбудеться зустріч Путіна з Трампом, і глава російської держави заявить і йому: «Дональд, яка там окрема країна - ніякої країни «Україна» немає. Вони говорять на тій же мові, що і ми, слухають ту ж музику, що і ми. Погуляй по їх вулицями - там всі говорять на тій же мові, що й ми».

Портников повідомляє, що Трамп може здивуватися, чому тоді існує окрема країна. На що Путін йому відповість: «Ну ти розумієш, там у них є олігархи, які хочуть їх грабувати незалежно від нас. Ну чому ми не можемо їх грабувати? Чому техасці повинні грабувати тільки Техас?».

Блогер повідомляє, що Путін запропонує Трампу операцію з розділення сфер впливу за мовним принципом: «Давай домовимося, що всюди, де російською розмовляють, - це Росія, а де англійською - США».

Портников підкреслює, що, саме тому дуже важливо, щоб під час візиту Трампа в Україну або одного з його соратників, кожен з них почув в Україні тільки українську мову і українську музику - тоді вони зрозуміють, що Путін говорив їм щось не те.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...