Чомусь не дивує: "Патріарху Варфоломію надходять погрози з Москви", - Порошенко

Історія набуття Україною автокефалії неодмінно стане предметом вивчення істориками, сюжетом для письменників та кінематографістів. Карколомних, драматичних подій у цьому процесі було і є більш ніж досить.

Президент Петро Порошенко заявляє, що вселенському патріарху Варфоломію погрожують з Москви у зв'язку зі створенням Української автокефальної церкви. Про це він заявив у суботу на Львівщині під час участі в урочистому зібранні з нагоди 150-річчя заснування товариства "Просвіта", зазначають Патріоти України.

За словами голови держави, у питанні надання Україні томосу про автокефалію і держава, і він як президент свою справу зробили.

"Можливо навіть більше, ніж могли", - додав він, зауваживши, що і патріарх Варфоломій свою справу зробив.

"Можливо навіть більше, ніж міг, враховуючи той шалений тиск і погрози, які сьогодні йому надходять з Москви", - також підкреслив президент.

Порошенко також вважає, що доцільно було б зняти пару кінострічок про створення помісної Української православної церкви.

"Вітчизняне кіно відроджується і воно відроджується саме українською мовою. І це можливо завдяки фінансовій підтримки держави. Особливі зусилля ми докладаємо для створення патріотичних кінострічок. Нам є про що знімати, є Герої українського війська, щирість і відкритість українських волонтерів. Є вчинки українських громадян вселенського масштабу. Непогано було б зняти, і я мрію і молюся про це, пару кінострічок про створення нової помісної Української православної церкви", - зазначив президент.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...