Чорна п'ятниця Росії: ЄС продовжив санкції, а Конгрес США проголосував за скасування заборони на експорт нафти

Незважаючи на ініціативи Італії, Угорщини та Австрії, які пропонували відкласти розгляд питання про продовження санкцій проти РФ, вирішено було, що обмеження накладені на Росію збережуться до кінця липня 2016 року.

Євросоюз продовжив санкції проти РФ. Ілюстрація:espreso.tv

У п'ятницю, 18 грудня, постійні представники країн Європейського союзу погодилися продовжити санкції щодо Росії на півроку. Про це повідомляє агентство Reuters, інформують Патріоти України.

Таким чином, економічні санкції збережуться до кінця липня 2016 року. Остаточно рішення буде прийнято в понеділок, 21 грудня, якщо не надійде заперечень від країн-членів ЄС.

Нагадаємо, 16 грудня ЗМІ повідомляли, що всі члени ЄС згодні продовжити санкції проти Росії.

Раніше повідомлялося, що посли країн-членів Європейського союзу вирішили відкласти розгляд питання про продовження економічних санкцій проти Росії. ЗМІ вказували, що з такою ініціативою виступила Італія, яку підтримали Угорщина та Австрія.

10 грудня заступник міністра фінансів США Адам Шубін закликав Євросоюз продовжити санкції проти Росії.

11 грудня Верховна Рада України прийняла звернення до парламентів іноземних держав, Європейського парламенту та міжнародним парламентським асамблеям з закликом про продовження і посилення санкцій проти Росії.

15 грудня президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що Європейський Союз розгляне питання продовження санкцій проти Росії в п'ятницю, 18 грудня.

А тим часом Палата представників США зняла заборону на експорт сирої нафти. Нижня палата Конгресу також ухвалила фінансування державних інституцій до вересня 2016 року в обсязі 1,1 трлн дол.

Відповідно до двопартійної системи голосування, законопроект надійде в Сенат, де республіканські і демократичні лідери домовилися об'єднати його з пакетом податкових пільг, ухвалених 17 грудня.

Остаточне голосування має відбутися сьогодні, 18 грудня.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...