"Чуркін в труну - кінці у воду? Але це далеко не так" - Луценко прокоментував лист Януковича Путіну

Генпрокурор України продемонстрував відео, на якому постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін зачитав уривок з листа екс-президента України Віктора Януковича.

Юрій Луценко. Фото:www.rbc.ua

Генпрокурор України Юрій Луценко продемонстрував докази існування листа, відісланого екс-президентом України Віктором Януковичем президентові Росії Володимиру Путіну, з проханням ввести в 2014 році в Україну військові сили РФ для стабілізації ситуації в країні. Про це він розповів на брифінгу 14 березня, який транслював телеканал 112 Україна, передають Патріоти України.

"Дехто каже, що Чуркін в труну - кінці у воду. Але це далеко не так", - сказав Луценко і продемонстрував уривок з засідання Ради Безпеки ООН, на якому постійний представник Росії Віталій Чуркін зачитав уривок з листа Януковича, в якому той просить російську владу ввести в Україну військових, щоб "повернути порядок в країні".

Луценко зазначив, що представники Радбезу підтвердили, що зачитаний Чуркіним документ є офіційним. Після чого генпрокурор продемонстрував фрагмент відео з російським президентом, який також згадував про лист.

"Сподіваюся, ці слова Путіна не завершаться летальним результатом, як це сталося в Нью-Йорку", - додав Луценко.

Також Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура передала справу Януковича в суд.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...