Чи хочуть турки, щоб їх вбивали? Ердоган назвав пропозицію ввести смертну кару в Туреччині думкою народу

Схоже, в Туреччині готується референдум, рішення якого вже відомо.

Реджеп Таїп Ердоган під час інтерв'ю журналістові німецького телеканалу ARD. Фото: ARD.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган знову виступив за відновлення смертної кари в країні. В інтерв’ю німецькому телеканалу ARD, оприлюдненому ввечері в понеділок, 25 липня, він зазначив, що в умовах демократичної держави влада повинна прислухатися до думки народу, а “народ хоче, щоб смертна кара знову була запроваджена”, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

При цьому Ердоган вказав на те, що смертна кара, окрім Європи, існує практично у всіх країнах світу.

Нагадаємо, напередодні президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наголосив, що у разі запровадження Анкарою смертної кари переговори про можливе приєднання Туреччини до ЄС будуть негайно припинені. Одразу після невдалої спроби путчу Ердоган дав зрозуміти, що схвалить відновлення смертної кари, якщо за відповідні зміни до конституції проголосує парламент.

Говорячи про термін дії режиму надзвичайного стану, Ердоган зазначив, що він може тривати лише три місяці, “якщо ситуація нормалізується”.

Як повідомлялося, реакцією на спробу заколоту стали масові арешти в лавах силовиків – військових і поліцейських, а також прокурорів і суддів. Загалом затримано більше 13 тисяч людей. А напередодні влада видала ордери на арешт і 42 журналістів.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...