Чи наважиться "Сєня" піти? Яценюк назвав єдину умову звільнення з посади

Арсеній Яценюк заявив, що добровільно залишить посаду, якщо нардепи дадуть 226 голосів для призначення нового прем'єра.

Арсеній Яценюк. Фото: minfin.com.ua.

14 березня президент України Петро Порошенко визнав, що в Раді немає коаліції, а тому ділити крісло прем'єра ще рано. Саме більшість має висунути кандидата на пост глави Кабінету міністрів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

В ході зустрічі з главою держави чинний голова уряду Арсеній Яценюк заявив, що добровільно залишить посаду, якщо нардепи дадуть 226 голосів для призначення нового прем'єра. Таку інформацію озвучив Олег Ляшко. "Прем'єр Яценюк заявив, що якщо в парламенті є 226 голосів під новий уряд, нового прем'єра, програму дій, він готовий поступитися посадою", - сказав Ляшко, зазначивши, що ця умова дозволить прискорити процес створення коаліції.

Крісло під Арсенієм Яценюком захиталося ще наприкінці минулого року, коли він не прийшов в Раду з річним звітом. Тоді прем'єр проігнорував вимоги депутатів про детальні данні діяльності Кабміну за минулий рік. У 2016 році скандал почав набирати обертів: паралельно зі спорами за відставку Яценюка в Раді розпалася парламентська коаліція.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...