Чи не зарано? Заборону на в'їзд до України для російських чоловіків знято

Громадянам РФ під час подорожі, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту до України.
Росіяни можуть знову їздити в Україну? Фото: Рейтерс.

Після завершення дії воєнного стану в Україні заборону на в'їзд в країну чоловікам з РФ було знято, проте українські прикордонники, як і раніше, перевіряють їх у посиленому режимі. Про це заявив прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян, передають Патріоти України.

"Воєнний стан не продовжили – отже, загроза вторгнення російських військ знизилася. Тим не менш, питання забезпечення безпеки на кордоні, як і раніше, актуальне. Тому ми продовжуємо охороняти кордон у посиленому режимі. Використовуючи досвід воєнного стану, здійснюємо підвищений контроль в'їзду іноземців в Україну. Особливу увагу ми приділяємо громадянам 70 країн з переліку міграційного ризику. Росія тут на першому місці. Заборону на в'їзд чоловікам з РФ знято. Але Держприкордонслужба продовжує проводити контроль другої лінії з усіма громадянами Росії, уточнюючи мету їхнього візиту до України. Після цього приймається рішення про доцільність їхнього в'їзду в нашу країну", – сказав він.

Слободян наголосив, що громадянам РФ, крім закордонного паспорта, можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету візиту до України. "Наприклад, якщо людина їде в Україну для участі в будь-яких культурних чи спортивних заходах й ніколи не порушувала українське законодавство при в'їзді в окупований Крим, то ми приймаємо позитивне рішення. Законодавство не змінювалося ні до воєнного стану, ні після нього. Підставою для в'їзду в Україну для росіян є закордонний паспорт громадянина РФ. Але з урахуванням загроз, що йдуть від Росії, наші прикордонники можуть проводити контроль другої лінії, щоб з'ясовувати всі подробиці та обставини. Тому людині можуть знадобитися й інші документи, що підтверджують мету її візиту", – зазначив Слободян.

Раніше в департаменті комунікації МВС України з посиланням на інформацію першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового повідомили, що рішенням Ради національної безпеки і оборони продовжено дію обмежувальних заходів Державної прикордонної служби щодо в'їзду в Україну чоловіків - громадян Росії.

Джерело: Гордон

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...