Чи виживе Х#йло: В США вивчають ймовірні наслідки ядерного удару по Кремлю

Виконуючи завдання Конгресу, розвідслужби США під керівництвом директора Нацрозвідки, вивчають шанси керівництва РФ та КНР вижити після ядерного удару і зберегти свої управлінські функції.

В США вивчають ймовірні наслідки ядерного удару по Кремлю. Фото: ЖЖ.

Управління директора Національної розвідки США (ODNI), яке координує роботу всіх американських розвідслужб, і Стратегічне командування Збройних сил США готують спільну оцінку того, наскільки високі шанси у керівництва Росії і КНР вижити, а також зберегти оперативний потенціал в умовах нанесення ядерних ударів по території цих країн. Про це в понеділок, 30 січня, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на звіт ODNI і бойового командування в складі Міноборони США, передають Патріоти України.

За даними агентства, члени Конгресу США від обох партій - Демократичної і Республіканської - направили запит на проведення нового дослідження ще при адміністрації Барака Обами. Проаналізувати пропонувалося, зокрема, такі фактори, як "ймовірність виживання" керівництва обох країн, збереження ними командних функцій, контролю над ситуацією і принципом "безперервності у виконанні державних програм".

Звіт повинен був включати координати розташування і опис "надземних і підземних об'єктів" забезпечення безпеки російського і китайського "політичного і військового" керівництва і їх оперативних штабів "на період кризи і військового часу". Стратегічному командуванню було також доручено проаналізувати, як всі ці фактори співвідносяться з планами Вашингтона щодо ведення ядерної війни, відзначає Bloomberg.

Запит був направлений від імені конгресмена-республіканця, члена підкомітету зі стратегічних сил комітету Палати представників Конгресу США у справах збройних сил Майка Тернера. Як уточнили в Стратегічному командуванні ЗС США, зараз його експерти "готують відповідну відповідь" на даний запит, "розголошення будь-яких деталей на даному етапі передчасно".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...