Число жертв повстання військових в Туреччині зростає

Останнім центром опору заколотників залишається Анкара, але і там урядові сили переслідує успіх.

Військовий переворот у Туреччині. Фото: ВВС.

Кількість загиблих в результаті спроби перевороту в Туреччині зросла до 90 осіб, 1154 осіб постраждалих. Про це повідомляє державне турецьке агентство "Анадолу", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Число затриманих у зв'язку з проваленою спробою державного перевороту в Туреччині збільшилася до 1563 осіб. Як повідомляють турецькі ЗМІ, затримання проводяться на території всієї країни.

За інформацією NTV при спробі військових вчинити державний переворот в Анкарі загинули понад 42 особи. Щонайменше 200 солдатів здалися поліції в Анкарі, повідомляє агентство Anadolu в Твіттері.

Нагадаємо, вчора вночі військові вчинили спробу заколоту в Туреччині. Президент Реджеп Тайіп Ердоган, який знаходився за межами країни, в режимі відеоконференції закликав прихильників виходити на вулиці і боротися з бунтівниками. На його заклик відгукнулися тисячі жителів Туреччини, які мітингували на вулицях і площах. Були сутички на вулицях.

За попередніми даними в результаті нічних подій у Туреччині близько 100 людей отримали поранення. Зокрема, був убитий соратник Ердогана і його 16-річний син. Були вибухи, стрілянина, захоплення будівель та приміщень.

Ердоган повернувся в країну і закликав громадян, вірних уряду, не йти з вулиць. Заколотників він назвав зрадниками Батьківщини, а також пообіцяв, що вони заплатять високу ціну. Після провалу перевороту в Туреччині почалися масові арешти. Своїх постів позбулися п'ять генералів і 29 полковників.

Росія має тактичні успіхи на Донеччині: Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 17:35

Поряд з цим главком відзначив деякі тактичні успіхи СОУ на Харківщині та Луганщині та перекидання підкріплень на найбільш загрозливі напрямки. Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що ситуація на фронті загострилась, а Росія акти...

"Гуси" вищипали "Репейник": ГУР показало, як його бійці знищення новітньої антидронової РЛС окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 17:28

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення новітньої російської антидронової РЛС Репейник. "Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України. Переносну РЛС "рєпєйнік" росіяни почали поста...