CША нададуть летальну зброю сусідці України

Днями було підписано угоду між представниками Польщі та США, яке гарантуватиме постачання Польщі ракет ASSM-ER.

США нададуть зброю Польщі. Фото: "Главком"

Польща і США підписали угоду, що передбачає поставки крилатих ракет типу ASSM-ER. Про це повідомило Міністерство національної оборони Польщі, передають Патріоти України.

«Днями було підписано угоду між представниками Польщі та США, яке гарантуватиме постачання Польщі ракет ASSM-ER. Вартість контракту становить 940 млн злотих ($ 235 млн)», - поінформувало відомство. ASSM-ER - американська високоточна крилата ракета класу «повітря - земля». Вона може вражати цілі на відстані до 980 кілометрів від місця пуску.

Нагадаємо, напередодні президент США Барак Обама підписав закон про оборонну політику країни з витратами в $611 млрд. Про це йдеться у повідомленні посольства України в США у Facebook. Закон передбачає підвищення окладу військових на 2,1% і ряд інших поліпшень. Наприклад, пільги для військовослужбовців та їх сімей. Також документ спрощує методи боротьби з кібератаками і ворожими безпілотними апаратами.

У 2017 році США мають намір також направити на «стримування Росії» $4,3 млрд. Ці гроші будуть використані на політичну, економічну та публічну дипломатію. При цьому Пентагон також надасть підтримку союзникам по НАТО.

Як повідомляє Посольство України в США, документом також передбачено виділити кошти для надання Україні допомоги у сфері безпеки, у тому числі летальних оборонних видів озброєнь. Кошторис такої допомоги Україні в бюджетному 2017 році, згідно з підписаним Обамою законом, збільшено до 350 млн. дол. порівняно з 300 млн. дол. США, які були закладені в аналогічному документі на 2016 р.

«Перелік видів допомоги розширено включенням засобів і технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги у підготовці штабних офіцерів та вищого військового командування ЗСУ», – відзначили в дипустанові.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...