Дату названо: Президент прийняв рішення по Донбасу

Вчора в Мінську члени Тристоронньої контактної групи узгодили повне дотримання режиму припинення вогню, що набуває чинності з 1 квітня 2017 року, хоча з боку терористів твердих гарантій не прозвучало.

Петро Порошенко. Фото: 24tv.ua.

Президент Петро Порошенко доручив Генштабу та Міноборони припинити вогонь в зоні АТО з 1 квітня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Я дав всі необхідні команди Генеральному штабу і міністру оборони", - відповів він на питання про реалізацію Мінських домовленостей.

"Саме українська сторона запропонувала встановити режим припинення вогню з 1 квітня", - додав президент.

"Це ще раз спростовує російські твердження щодо позиції української сторони, яка нібито не готова до миру. Навпаки, послідовно всі три роки ми не просто декларуємо, а й доводимо, що українська сторона за те, щоб забезпечити режим припинення вогню, виведення російських військ, отримання контролю над неконтрольованим ділянкою українсько-російського кордону і відновлення українського суверенітету над окупувала Донбасом і в Криму", – наголосив Порошенко.

Також глава держави проведе телефонні переговори із канцлером Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

РФ може затягнути війну на роки: Мусієнко пояснив, чому заговорили про замороження конфлікту

четвер, 16 травень 2024, 15:56

Російські окупаційні війська намагатимуться затягувати війну, щоб примусити Україну піти на замороження конфлікту, сказав військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. "Такі умови влаштовують...

"На Калінінград уже попрямували перші пакети з окупантами":: Експерт розповів про ситуацію на Харківщині

четвер, 16 травень 2024, 15:44

ійськовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан оцінив дії окупантів на Харківщині як "тактичне просочування", тобто коли малим групам вдається проходити між укріпленими районами противника. Про це він розповів "24 каналу"....