"Дати у руки вбивцям зброю!", - МЗС Росії в істериці через постачання Україні летального озброєння ​США та Канадою

Москві вважає, що Захід штовхає Київ на "нові військові авантюри". Офіційну заяву вистраждала «любимиця» українців «Маша Лаврова»

Міністерство закордонних справ Росії виступило із заявою, в якій розкритикувало владу США і Канади через постачання зброї Україні, і закликало їх задуматися про «особисту відповідальність», зазначають Патріоти України.

Офіційний представник російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова вважає, що Вашингтон і Оттава «перекручують факти», коли звинувачують в обстрілах підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі.

Захаровій начебто здається, що таким чином західні країни «явно прагнуть знайти привід для початку масованих поставок в Україну смертоносних видів озброєнь».

Російське МЗС оголошує, що надання зброї Україні «штовхає її керівництво, яке саботує мирне врегулювання, до протистояння на сході країни, на нові військові авантюри».

«У Вашингтоні і Оттаві повинні розуміти, що силою конфлікт на Донбасі, який став наслідком державного перевороту в Києві, не вирішити, але вина за загибель людей ляже і на тих, хто дасть у руки вбивцям зброю», - підсумували у Москві.

Оригінал

"Вынуждены констатировать, что в США и Канаде продолжают искажать факты, обвиняя ополчение Донбасса в обстрелах, которые ведут украинские силы. Это в очередной раз произошло на брифинге в американском Госдепартаменте 13 декабря. Укрепляется ощущение, что эти попытки переложить ответственность неслучайны. В Вашингтоне и Оттаве явно стремятся найти предлог для начала массированных поставок на Украину смертоносных видов вооружений.

Власти Канады уже публично объявили, что готовы выдавать своим компаниям лицензии на такие торговые операции, не особенно задумываясь о последствиях. А американские концерны, в частности, производитель ручных гранатометов «Эйртроник Ю-ЭС-ЭЙ», как недавно выяснилось, уже вовсю поставляют Киеву оружие, кулуарно получая согласие Госдепартамента и Пентагона, хотя официально США заявляют, что окончательных решений на этот счет нет.

Хотелось бы порекомендовать тем, кто подталкивает к таким решениям и их принимает, задуматься о своей личной ответственности. Совершенно очевидно, что накачивание Украины американскими и канадскими средствами ведения войны толкает ее руководство, саботирующее мирное урегулирование противостояния на востоке страны, на новые военные авантюры. В Вашингтоне и Оттаве должны понимать, что силой конфликт в Донбассе, ставший следствием государственного переворота в Киеве, не решить, но вина за гибель людей ляжет и на тех, кто даст в руки убийцам оружие."

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...