"Давайте будемо називати російську агресію на Донбасі не агресією, а ефективним контролем з боку РФ", - Ірина Луценко (відео)

Заступник керівника фракції БПП у Верховній Раді України Ірина Луценко повідомила, що у відповідності до останніх рішень КМУ окуповані РФ території запропоновано називати територіями, що перебувають під "ефективним контролем Росії".

Ірина Луценко. Скріншот.

У понеділок, 6 січня, у ефірі ток-шоу "Свобода слова", нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко запропонувала вважати, що Росією здійснюється "ефективний контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей", передають Патріоти України.

На питання ведучого, які є юридичні підстави не вважати окремі райони Донецької та Луганської області тимчасово окупованими, адже є Постанова Верховної Ради України від 17 березня 2015 року, яка визнає ці території окупованими, Ірина Луценко повідомила, що у відповідності до останніх рішень КМУ ці території запропоновано називати територіями, що перебувають під "ефективним контролем Росії".

"У нас сьогодні виникла дуже серйозна політична дискусія в парламенті стосовно того, чи називати ці території, окремі райони (ОРДЛО), окупованими чи ні. Як пропонує Кабінет міністрів їх називати? КМУ пропонує називати ці території територіями, що перебувають під ефективним контролем Росії ", – заявила вона.

Нардеп також зазначила, що поняття "ефективний контроль" широко поширене в різних діючих міжнародних документах.

"Чому? У міжнародних документах, в міжнародних організаціях, в міжнародних судах, в різних резолюціях ООН, ПАРЄ та інших – не буду поглиблюватися, є три різних поняття. Я спеціально взяла довідку, щоб не бути голослівною. Три поняття – агресія, окупація і ефективний контроль ", – заявила депутат від "Блоку Петра Порошенка".

Виступ народного депутат Ірини Луценко, де прозвучало вищеописане, починається з 1:59:29.

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...