Давні кремлівські зв'язки: Радник Трампа з безпеки пов'язаний з фірмою, керівник якої хотів продати дані КДБ - The Washington Post

Зв’язок Флінна - офіцера військової розвідки і колишнього керівника розвідувального управління Міністерства оборони із компанією Brainwave підігріває протиріччя, враховуючи стосунки Трампа, або членів його команди з Росією.

Майкл Флінн. Фото:Коммерсантъ

Майкл Флінн, якого обраний президентом США Дональд Трамп планує призначити радником з нацбезпеки, останнім часом був партнером технологічної фірми, один з керівників якої у 1980-х намагався продати викрадений науковий матеріал КДБ. Про це пише The Washington Post, інформують Патріоти України.

Флінн приєднався до консультативної ради фірми Brainwave Science у лютому. Ця фірма займається розробкою технології визначення, чи говорить правду особа під час допиту, вимірюючи мозкові хвилі.

Одним із двох членів ради Brainwave Science був Сабу Кота, інженер-програміст індійського походження, який у 1996 році був звинувачений у спробі продати біотехнологічні матеріали агенту ФБР, що видавав себе за радянського шпигуна.

Адвокат Коти заперечує його причетність до шпигунства, а сам він заявляє, що звинувачення проти нього було непорозумінням, що виникло через патентний спір, а не шпигунство.

Зв’язок Флінна - офіцера військової розвідки і колишнього керівника розвідувального управління Міністерства оборони із компанією Brainwave підігріває протиріччя, враховуючи стосунки Трампа, або членів його команди з Росією. Востаннє Трампа розкритикували за те, що він висловив своє захоплення листом, якого отримав від президента Путіна.

Водночас, видання нагадало, що у 2015 році Флінн приголомшив своїх колишніх колег, коли поїхав у Москву і сидів за одним столом з президентом РФ Володимиром Путіним на заході з нагоди десятиріччя пропагандистського каналу Russia Today. Тоді Флін заявив, що не бачить різниці між RT і американськими новинними каналами.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...