Давно пора: Кабмін заборонив прокат фільмів з Депардьє, Бондарчуком та іншими персонами нон-грата в Україні

Окупантам в нас не раді.

Жерар Депардьє. Фото: golosiyiv.kiev.ua

Кабінет міністрів України заборонив Державному агентству з питань кіно проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, учасники яких включені до переліку осіб, що загрожують національній безпеці. Про це йдеться в постанові Кабміну №1143 від 2 грудня 2015 року, текст якої оприлюднено на офіційному сайті відомства в понеділок, 4 січня, зазначають Патріоти України, посилаючись на UAinfo.

Згідно з постановою, Держкіно також заборонено проводити державну реєстрацію та видавати прокатне посвідчення на фільми, сюжет яких містить популяризацію органів держави-агресора або радянських органів державної безпеки.

"Держкіно відмовляє у державній реєстрації та видачі прокатного посвідчення у разі наявності однієї з підстав: [...] одним із учасників фільму є фізична особа, яка входить в Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - йдеться в постанові уряду.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури України оприлюднило доповнений список осіб, які становлять загрозу національній безпеці країни і яким заборонений в'їзд в Україну. Список містить 83 прізвища. Серед них - Федір Бондарчук, Сергій Безруков, Жерар Депардьє, Йосип Кобзон та інші.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...