Декомунізація в Україні: Завод Порошенка опинився в лавах штрафників

Назва підприємства цілком "совкова".

Ілюстрація: ЖЖ

ПАТ "Завод" Ленінська кузня ", головним акціонером якого є президент України Петро Порошенко, порушує закон про декомунізацію. Про це розповів "Апострофу" глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, повідомляють Патріоти України.

В'ятрович зазначив, що закон про декомунізацію стосується всіх юридичних осіб, в тому числі - підприємств і шкіл. "Наприклад, вже перейменована "Комсомольская Правда" і цілий ряд менш відомих ЗМІ", - повідомив він.

"Завод" Ленінська кузня ", врешті-решт, оголосив конкурс на перейменування, незважаючи на те, що він вже все терміни прострочив і знаходиться серед штрафників щодо виконання закону про декомунізацію. Київський "Більшовик" став "Космополітом", - повідомив В'ятрович.

Завод "Ленінська кузня" заснований в 1862 році інженером-технологом Федором Донатом, на момент заснування був механічним підприємством зі сталеливарним виробництвом. У 1924 році завод отримав назву "Ленінська кузня". У 1928 році підприємство було перепрофільовано на суднобудування.

Нещодавно акціонери ПАТ "Завод" Ленінська кузня", головним з яких є президент України Петро Порошенко, розповіли, що приймуть рішення про перейменування суднобудівного заводу в рамках і декомунізації за підсумками народного конкурсу на нову назву, але коли це буде зроблено, не повідомлялося.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...