​Демарш Ізраїля через голосування України у Радбезі ООН: "Нетаньяху в майбутньому ще пошкодує про те, що так відреагував", - експерт з Близького Сходу

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху часто приймає непродумані рішення. І цим він схожий на українських політиків.

Розбіжності, що виникли після голосування в Раді безпеки ООН, не зроблять істотного впливу на взаємини Ізраїлю і України і не приведуть до згортання двосторонніх програм. Про це в коментарі виданню "ГОРДОН" сказав Ігор Семиволос, зазначають Патріоти України.

"Звичайно, неприємно, коли відбувається такий демарш. Треба розуміти, що ми слабкі, і в цьому сенсі є зручною мішенню для демонстрації політичного его. Думаю, Нетаньяху в майбутньому ще пошкодує, що так відреагував на прийняття резолюції. Нам же слід до цього ставитися спокійно. Треба розуміти самого Нетаньяху. Він людина, яка часто приймає такі непродумані до кінця рішення", - підкреслив співрозмовник.

Експерт зазначив, що через деякий час ситуація нормалізується.

"Підтримка наших військових і медична допомога учасників АТО Ізраїлем здійснювалася за гроші і, швидше за все, буде і далі здійснюватися. Навряд чи програми згорнуто. Через якийсь час Нетньяху просто буде не до нас. Його почне кусати його опозиція за цей провал у зовнішній політиці, який він допустив. і це не наша проблема, а проблема самого Нетаньяху. Зараз він намагається перекласти з хворої голови на здорову. Треба просто почекати. Там така ж мінлива політика, як і у нас", - вважає Семиволос.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху переконаний, що резолюція була інспірована адміністрацією, що йде США на чолі з президентом Бараком Обамою.

У відповідь на голосування в ООН глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху заборонив міністрам Ізраїлю відвідувати країни, які підтримали антиізраїльську резолюцію в Раді Безпеки ООН, в тому числі і Україна. Через голосування України за резолюцію Нетаньяху скасував майбутній візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...