"Денег нет, но вы держитесь": У Росії несподівано закінчилися гроші на армію

В Мінфіні РФ обіцяють, що в 2017 році скорочувати соціальні видатки не будуть, натомість зменшать видатки на "національну оборону".

Російським воякам наказали "держаться". Фото: zbroya.info.

Міністерство фінансів Росії оголосило, що витрати на армію необхідно скоротити на 6%, щоб утримати бюджет. Витрати на армію РФ можливо буду скорочені у найближчі три роки, повідомляють Патріоти України з посиланням на газету "Ведомости".

Міністерствам і відомствам доведеться скорочувати витрати в порівнянні з 2016 роком, щоб укластися в заявлений розмір заморожених витрат - 15,787 трлн у 2017-2019 роках. Такі методичні вказівки розіслав Мінфін. Під ніж піде навіть священна корова - витрати на оборону, розповідають три федеральних чиновники.

Оборонні витрати протягом трьох років будуть на 6% менше, ніж в цьому році, говорять співрозмовники «Ведомостей». З цієї економії 1% буде перерозподілено на пріоритетні програми і проекти.

Йдеться про всі витрати за статтею «національна оборона», уточнює співробітник Міністерства оборони. З 2016 року на неї передбачається витратити 3,157 трлн рублів. Таким чином, скорочення на 6% в номінальному вираженні дозволить заощадити близько 190 млрд руб. в 2017 році.

Соціальні витрати скорочуватися не будуть. Решту Мінфін зменшив на 6% в 2017 році в порівнянні з 2016, включаючи 1%, який резервується на виконання пріоритетних проектів і програм, якими займається проектний офіс в уряді, розповідає чиновник фінансово-економічного блоку. Тепер черга відомств представляти заперечення.

Окупанти кілька разів атакували Харківський район, є загиблий і постраждалі

субота, 4 травень 2024, 18:29

Приблизно о 15.30 4 травня окупанти вдарили по селу Слобожанське Харківського району. Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив у Telegram, передають Патріоти України. "Унаслідок обстрілу горів будинок та господарчі споруди. Загинув 49-річний...

Внесений Росією до "списку терористів": В аеропорту Кишинева затримали громадянина України, помічника Мустафи Джемілєва

субота, 4 травень 2024, 17:59

4 травня в аеропорту Кишинева спецслужби Молдови затримали громадянина України Ерола Велієва, який є також помічником лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубар...