"Денег нет!": Росія врізала видатки на пропаганду за кордоном

Кремль витрачає все менше грошей на фінансування інститутів, що працюють інструментами впливу РФ за кордоном.

Росія врізала видатки  на пропаганду за кордоном. Фото: РБК.

Росія знижує витрати на навколодержавні інститути, що працюють інструментами впливу Кремля за кордоном. Про це в понеділок, 24 липня, повідомляє агентство РБК, проаналізувавши матеріали в системі "Електронний бюджет", передають Патріоти України.

Зокрема, якщо "Російська рада з міжнародних справ" отримала в 2014 році бюджетних субсидій на 100,42 мільйона рублів, то в 2017 ця цифра склала 81,41 мільйона, а в 2019 передбачається виплатити організації 79,04 мільйона. Субсидії Фонду підтримки публічної дипломатії імені А. Горчакова також трохи зменшилися - з 55,05 мільйона рублів в 2014 році до 52,59, які передбачається виділити фонду в 2019 році.

Обидві організації, крім іншого, "здійснюють підтримку публічної дипломатії, сприяння участі російських неурядових організацій в здійсненні міжнародного співробітництва", "сприяють" в проведенні міжнародних зовнішньополітичних досліджень та підготовці фахівців в області зовнішньої політики і регіонознавства.

Чим вони займаються?

Створений за часів президентства і за розпорядженням Дмитра Медведєва Фонд Горчакова, як зазначено на сайті цієї організації, сприяє просуванню соціальних програм Росії за кордоном, бере участь в аналізі "економічного і суспільно-політичного становища" країни, підтримує російськомовні ЗМІ за кордоном, просуває демократію і права людини.

РСМД, серед засновників якого значаться МЗС, РАН і Міністерства освіти та науки, бачить своїм завданням "сприяння процвітанню Росії через інтеграцію в глобальний світ".

У піклувальні ради двох організацій входять глава МЗС Росії Сергій Лавров і глава Ощадбанку Герман Греф, а також олігархи Алішер Усманов, Михайло Прохоров, Вагіт Алекперов. Обсяги їх фінансування формуються міністерством закордонних справ РФ - головним розпорядником бюджетних коштів за цим напрямком.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...