Депутатка Держдуми від Криму спричинила скандал, порівнявши анексію півострова з православною святинею

Напередодні Різдва Світлана Савченко вирішила провести дивні історичні паралелі.

 Православна святиня Дари волхвів. Фото: facebook.com.

Так звана депутат Державної Думи Росії Світлана Савченко, обрана в Криму, викликала скандал своїм дописом в соцмережі, в якому вона порівняла анексію півострова з... дивом, що подібне до Народження Спасителя, повідомляють Патріоти України.

За її словами, це диво почалося в січні 2014 року, коли на півострів прибула православна святиня – Дари волхвів.

"Напередодні подій Кримської весни в кінці тривожного і холодного січня 2014 року сталося диво: Дари волхвів покинули свою обитель на Афоні і були привезені в Росію, Україну і Білорусію. Сімферополь і Севастополь спочатку не входили в програму подорожі святинь. Але... несповідимі шляхи Господні. І була у нас неймовірна радість від зустрічі з такими реліквіями. І з Кримом теж сталося диво!", - написала псевдодепутат.У коментарях до її допису користувачі засумнівалися, чи дійсно Господь благословив злодійство, тобто анексію.

Нагадаємо, до складу делегації російських священиків, що доставили в 2014 році Дари волхвів у Крим, входив відомий терорист Ігор Стрєлков-Гіркін.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...