Депутати Італії провалили чергову спробу скасувати санкції проти Росії, - посол України

Італійський парламент рекомендував уряду країни вживати заходів для забезпечення виконання Мінських угод.

Євген Перелигін. Фото: dw.com.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італії Євген Перелигін повідомив, що парламент Італії прийняв резолюцію "Напрями європейської та зовнішньої політики Італії в контексті останніх подій в світі", яка залишає в силі всі введені проти РФ санкції, пишуть Патріоти України.

У середу, 3 серпня, палата депутатів Італії схвалила резолюцію, спрямовану на повне виконання Мінських угод, включаючи санкції проти Росії, заради відновлення суверенітету України.

Про це Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італії Євген Перелигін розповів на своїй сторінці в Facebook.

"Парламент Італії в своїй резолюції під назвою "Напрямки європейської та зовнішньої політики Італії в контексті останніх подій в світі" рекомендує уряду країни вживати заходів для забезпечення виконання Мінських угод", - написав дипломат.

Повідомляється, що рішення схвалили парламентарії "Демократичної партії", "Нового правого центру" і окремі депутати групи "Різні".

Також члени палати депутатів не підтримали проект резолюції опозиційної політичної сили "Рух 5 зірок", яка закликає уряд країни "негайно скасувати санкцій проти Росії".

Нагадаємо, Британія наполягатиме на пролонгації санкцій проти Росії до звільнення Криму і Донбасу.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і президент України Петро Порошенко провели телефонні переговори, в ході яких наступниця Девіда Кемерона підкреслила незмінну позицію Лондона щодо антиросійських санкцій.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...