Держсекретар США Тіллерсон пообіцяв Порошенку, що санкції проти РФ будуть посилені

Під час розмови Порошенко запросив Держсекретаря США відвідати з візитом Україну.

Рекс Тіллерсон. Фото: Рейтерс.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Рексом Тіллерсоном, в ході якої обговорив російську агресію в Україні. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Розмова відбулася в ході візиту українського президента до Німеччини в рамках участі в 53-й Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає прес-служба голови держави. Порошенко поінформував Тіллерсона щодо останньої ескалації ситуації на Донбасі та порушення Росією Мінських домовленостей. Той, у свою чергу, розповів про результати зустрічі на рівні міністрів закордонних справ країн G-20 в Бонні і підкреслив важливість виконання Мінських домовленостей.

У ході бесіди обговорювалися питання протидії російській агресії і відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Крим, у тому числі за допомогою політики санкцій. Під час розмови Порошенко запросив Держсекретаря США відвідати з візитом Україну.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...