​Діяли під «дахом» Гепи: «Фабрику тролів» викрили в Харкові

Експерти з кібербезпеки встановили, що близький до мера депутат Харківської міськради Максим Мусєєв створив армію інтернет-тролів, котрі «мочили» політичних конкурентів Геннадія Адольфовича

Геннадій Кернес крокує у ногу з часом. Фото poltava.depo.ua

За словами фахівців, «фабрика тролів» налічує до 200 акаунтів, кожен з яких фігурує в найпопулярніших харківських Facebook-спільнотах, повідомляють Патріоти України з посиланням на KHARKIV Today.

«Армія Кернеса» щодня поширювала неправдиву і заангажовану інформацію за темами, що дискредитують певних харківських політиків. Зокрема, цілями «тролів» неодноразово ставали депутат від партії «Наш край» Олександр Фельдман, лідер парламентської фракції «БПП» Ігор Гринів, власник гольф-клубу Юрій Сапронов, депутат «Самопоміч» Тарас Ситенка та інші харківські діячі.

Експерти як приклад показують аккаунт якогось “професора політології” з явно проГАКовскім аккаунтом Артура Гульман-Лібермана. У друзях у лжепрофессора не тільки волонтери, журналісти і активісти, але і величезна армія ботів, а також люди, пов’язані з Максимом Мусєєвим.

bot

Публікації «професора», де він без причин ображає харківських політиків, часто з’являються на сайті «Кореспондент» і далі тиражуються іншими центральними інтернет-ЗМІ. У той же час Гульман-Ліберман не приховує симпатії до харківського мера.

У розслідуванні йдеться, що зазвичай управління сторінкою проводиться через IP-адресу 159.224.83.247. Інтернет-роутер з цією адресою розташованийу приймальні Максима Мусєєва за адресою Полтавський шлях, 46. Сам Максим Мусєєв, звісно, всі звинувачення на свою адресу повністю спростовує і заявляє, що не має до Артура Гульмана-Лібермана ніякого відношення.

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...