"Гепа! Последний срок?", або "Вата" в єдиному революційному пориві з патріотами: Віддані харків'яни ополчилися на "любого мера"

Популізм - драйвова штука для будь-якого політикана, особливо для "крепких хозяйственников", поки за нього не доводиться розплачуватись по "гамбурзькому рахунку".

Мітинг проти Кернеса у центрі Харкова. Фото: Депо.

У Харкові проходить акція протесту проти підвищення тарифів на проїзд в метрополітені і міському наземному електротранспорту, повідомляють Патріоти України.

Близько 250 громадян зібралися на площі Конституції у центрі Харкова. Люди тримають національні прапори, символіку кількох громадських організацій, а також транспаранти із написами: "Гепа! Метро по 8 грн. Последний срок?", "Хозяйственник кончился: метро Харькова - 8 грн, метро Днепра – 4 грн".

Учасники акції протесту заявляють, що підвищення тарифів було економічно необґрунтованим. Крім того, на думку мітингувальників, були порушені всі можливі процедури погодження та підняття тарифу на проїзд.

За словами екс-депутата Харківської міськради Дмитра Мариніна, організаторами та учасниками акції є активісти ГО "Євромайдан Харків", "Національного корпусу", "Антикорупційного блоку учасників АТО" тощо.

Маринін наголосив, що Антимонопольний комітет України вже розпочав з'ясування обставин і правомірності підняття вартості проїзду в харківському електротранспорті. Екс-депутат наголосив, що на діяльності метрополітену величезні прибутки отримує КП "Підземне місто", яке заробляє на рекламі, оренді торгівельних приміщень тощо. "Ми вимагаємо увійти в законне русло. Призупинити рішення про підняття тариф, тому що були порушені процедури. Скоріше за все, ми будемо подавати у суд, щоб зупинити рішення виконкому, - наголосив він. – Часи міняються, і я думаю, що ми доб'ємося свого".

У свою чергу голова Національного корпусу у Харкові Костянтин Нємічев зауважив, що підвищення тарифу жодним чином не покращує якість обслуговування харків'ян, а також не тягне за собою відкриття нових станцій. Активіст переконаний у тому, що міська влада має скасувати підвищення.

Депутат Харківської міської ради, член ГО "Харківський антикорупційний центр" Ігор Черняк, виступаючи на мітингу, підкреслив, що збитки харківського метрополітену минулого року складали близько 160 млн грн.
За словами депутата, при цьому КП "Харківський метрополітен" могло би заробляти, однак прибутки йдуть на рахунки іншого підприємства, близько 120 млн грн від реклами. До того ж, за відомостями Черняка, на непрозорих закупках метрополітен щорічно втрачає до 150-200 млн грн.
"Збитки перекладаються на пасажирів, на харків'ян. Наступного тижня "Харківський антикорупційний центр" і я, як громадянин, будемо звертатися до Окружного адмінфістративного суду. Будемо вимагати скасування рішення виконкому і в якості забезпечення позову зупинки рішення про підняття вартості", - сказав Черняк. Як відомо, проїзд у харківському метрополітені з 7 лютого подорожчав до 8 грн, у міському електротранспорті – до 6 грн.
Джерело: Depo.ua

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...