З архіву ПУ. України стало трохи більше: Харків відмовився від російської мови

Рівно рік тому один з головних осередків проросійського реваншу потерпів поразку там, де вважав свої позиції нездоланними. Рішення депутатів було консолідованим, за нього проголосувало 3/4 народних обранців.

Від російської мови відмовилися уже в ряді великих міст України. Фото: Фокус.ua.

Харківська обласна рада скасувала своє рішення від 2012 року про надання російській мові статусу регіональної. Про це повідомив у Facebook депутат Харківської облради Дмитро Булах. За його даними, "за" виступила навіть більшість фракцій "Опозиційного блоку" і "Відродження", передають Патріоти України.

"Минулого тижня облрада проголосувала за скасування деяких своїх попередніх рішень. Серед них одне ідіотське і одіозне. Рішення від 2012 про те, як і де вживати російську мову. Тобто фактична регламентація її регіонального статусу", — написав Булах.

За його словами, рішення було консолідованим і за нього проголосувало 3/4 всіх депутатів. "Ідіотизму стало трохи менше. А України трохи більше", — підсумував Булах. Нагадаємо, раніше російську мову позбавили статусу регіональної в ряді українських регіонів. Серед них Херсонська і Житомирська області.

Казав, що "у твоєму віці - це нормальна поведінка": У Києві екстренер змусив дитину займатись сексом за гроші

субота, 27 квітень 2024, 14:14

У Києві до 12 років позбавлення волі засудили екстренера, який показував двом малолітнім дівчатам порнографічні відео, оголювався перед ними, змусив дітей фотографуватись голяка. Крім того, одну із дівчат дорослий чоловік примусив займатись проституціє...

На фронті загинув відомий український журналіст

субота, 27 квітень 2024, 14:03

У селі Роботиному Запорізької області під час виконання бойового завдання загинув журналіст Андрій Топчій. Про це повідомила Верховна Рада у суботу, 27 квітня, передають Патріоти України. І знову страшна втрата серед медійників. 20 квітня під час викон...