''Діра 4 на 5 метрів'': Стало відомо про масштабні ушкодження путінського авіаносця "Кузі"

Кран, який впав на єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов", "залишив дірку 4 на 5 метрів", але ремонт можна буде зробити "легко й швидко". Про це заявив журналістам глава Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК) Олексій Рахманов, повідомляють Патріоти України.

"Падаючи, кран залишив дірку 4 на 5 метрів. Але при цьому... це конструкції, які ремонтуються легко і швидко", — сказав він. За словами Рахманова, на ремонт будуть потрібні "невеликі гроші".

"Мова йде про ремонт металевих конструкцій. Це стандартна робота наших зварювальників, яка займе тиждень-півтора", — зазначив глава ОСК.

У свою чергу, начальник прес-служби Центру судноремонту "Зірочка" (виконавець контракту на ремонт корабля) Євген Гладишев, повідомив, що пробоїна припала саме на ту частину корабля, де відбувається плановий ремонт палуби, — так звана технічна зона.

У той же час у соцмережах причиною НП називають те, що заради економії док перевели на електроживлення із берега. При цьому скоротили моторну групу і перестали здійснювати закупівлю дизельного пального для генераторів.

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...