"Для американців відставка Тіллерсона - грім серед ясного неба", - Мирослава Гонгадзе

Між Рексом Тіллерсоном, звільненим із поста держсекретаря США, і президентом країни Дональдом Трампом були розбіжності щодо Північної Кореї та Ірану.

Звільнення стало несподіванкою і для самого Тіллерсона. Фото: Рейтерс.

Після звільнення Рекса Тіллерсона з поста держсекретаря США втратити свою посаду може і радник президента країни Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер, заявила в коментарі виданню "ГОРДОН" шеф-редактор української служби "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе, передають Патріоти України.

"Звільнення Тіллерсона стало несподіванкою, зокрема і для нього самого. Про це він дізнався з твіту Трампа. Він знав, що така відставка можлива, але коли це може статися – залишалося невідомим. Були чутки, що їхні стосунки дещо погіршилися, адже вони по-різному сприймали ті чи інші міжнародні проблеми. Зокрема, розбіжності були щодо КНДР і Ірану. Але повторюю, для американців відставка Тіллерсона – грім серед ясного неба. Тактика непрогнозованих рішень в адміністрації Трампа триває. Подейкують, що наступним може бути голова ради національної оборони Макмастер. Що ж стосується Тіллерсона, то його різкі заяви щодо Росії, можливо, і пояснюються його готовністю піти у відставку. Але це лише припущення", – зазначила Гонгадзе.

За її словами, наступник Тіллерсона на посаді держсекретаря Майк Помпео добре розбирається в ситуації, яка склалася в Україні. "До речі, уранці Трамп дав зрозуміти, що також не відкидає, що Росія могла бути причетною до отруєння Скрипаля (колишній російський розвідник Сергій Скрипаль. ред.). Він має намір сьогодні домовитися з Мей (прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей. ред.). Якщо вона надасть чіткі докази причетності Росії до цього замаху, Трамп буде вирішувати, що робити. Якщо говорити про Помпео, то він добре знає Україну і ситуацію в країні. Він критикував екс-президента Барака Обаму за недостатньо жорстку позицію щодо Росії, а під час останніх слухань у Конгресі наголосив на посиленні агресії Росії у світі. Ця людина розбирається в міжнародній політиці і нинішніх загрозах", – підкреслила Гонгадзе.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...