Зі словами привітання та підтримки: Держсекретар США подзвонив Епіфанію

Майк Помпео висловив підтримку США релігійної свободи та українського суверенітету.

Майкл Помпео. Фото: Голос Америки.

Державний секретар США Майкл Помпео подзвонив новообраному предстоятелю Православної церкви України (ПЦУ) митрополиту Епіфанію і привітав його з успішним проведенням об'єднавчого Собору. Він також висловив підтримку США релігійної свободи та українського суверенітету, передають Патріоти України із посиланням на журнал "Київські єпархіальні відомості".

"Створення в Україні єдиної Православної церкви – це історичний момент для всього українського народу і світового православ'я, а також важливий фактор процесів держави", - зазначив держсекретар. У свою чергу митрополит подякував йому за привітання і підтримку.

"15 грудня відбулося волевиявлення православних віруючих України бути автокефальною церквою. І ми вдячні багатьом країнам, які підтримали це прагнення українського народу. Особлива наша подяка США, адже захищаючи свободу віросповідання в усьому світі, ви також підтримали і наше прагнення бути вільною і визнаною в світовому православ'ї церквою", - сказав предстоятель ПЦУ.

Митрополит Єпіфаній також зазначив важливу роль в рішенні українського церковного питання Вселенського патріарха Варфоломія і Вселенського престолу. Предстоятель ПЦУ висловив переконання в подальшому процесі вільного волевиявлення, так як єпископат і духовенство об'єднаної церкви закликає всіх до стриманості і миру. Під час бесіди сторони висловили своє прагнення щодо подальшої співпраці для досягнення миру в Україні і відновлення її територіальної цілісності.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...