Незадовго до трагедії приїжджав "гість" із РФ: Луганщину сколихнуло загадкове самогубство священика

В офіційній версії, якої дотримується Луганська єпархія РПЦ, заявляється, що Євген Хрущ нібито мав сімейні незгоди та ряд фінансових проблем.

Нещасного "батюшку" довели до самогубства? Ілюстрація: 24 канал.

Священикові з Луганщини, який наклав на себе руки на початку березня, могли погрожувати через рішення покинути РПЦ в Україні (колишню УПЦ МП). Про це на умовах анонімності розповів журналістам один зі священиків, який тісно спілкувався із загиблим, передають Патріоти України.

Ієрей Євген Хрущ, громадянин РФ, був настоятелем храму Преподобного Серафима Саровського Луганській єпархії РПЦ в селі Зориківка. У кінці лютого 2019 року до нього приїхав загадковий "паломник" із російського Воронежа.

Основною темою їх розмови, за словами джерела, стали наміри Хруща перейти до Православної церкви України. "Паломник" намагався відрадити священика, на що той відповів категоричною відмовою. Відтоді й фактично до моменту самогубства, як розповів анонім, до ієрея надходили телефонні дзвінки з різних номерів із погрозами життю його та його дітей.

"Тоді він власної тіні боявся", — зізнався друг Євгенія Хруща. Крім того, він згадав, що в останні дні життя священик обмовився, що до нього приїжджала особа, наближена до працівників воронезького управління ФСБ, і "рекомендувала" відмовитися від переходу в ПЦУ.

Невідомий заявляв, що в іншому випадку проти ієрея буде порушено кримінальну справу за державну зраду, а там - екстрадиція і реальний термін, який "можна і не досидіти". При цьому в офіційній версії, якої дотримується Луганська єпархія РПЦ, заявляється, що Євген Хрущ мав сімейні незгоди та ряд фінансових проблем.

"Поруч люди без здоровʼя, але безмежно сильні духом": Військовослужбовець різко звернувся до українців з купленими довідками про інвалідність

вівторок, 19 березень 2024, 15:56

Колишній мер Умані, а нині військовослужбовець ЗСУ, молодший сержант Олександр Цебрій у Яейсбуці звернувся до чоловіків, які намагаються уникнути мобілізації, купуючи фіктивні довідки про непридатність до служби, передають Патріоти України. «Коли вночі...

"Цей діагноз дуже важкий": Жінка зробила селфі під час подорожі - і дізналась про рак

вівторок, 19 березень 2024, 15:30

Американка розповіла, як дізналася про пухлину мозку та інших видів раку завдяки селфі. Про це пише nypost.com, передають Патріоти України. Вісім років тому Меган Траутвайн поїхала до Нью-Йорка, щоб побачити свого двоюрідного брата Тоні Мартінеза, який...