Для Х...йла, яке натяків не розуміє: США висунули недвозначні вимоги, за яких умов Трамп зустрінеться з Путіним

Призначення дати переговорів між Трампом і Путіним буде розглядатись тільки після того, як українські військовополонені будуть звільнені.
Путін вже не може прикинутися, що "не зрозумів". Фото: ВВС.

Зустріч президента США Дональда Трампа з керманичем Кремля Володимиром Путіним залежить від подальших кроків Росії щодо України, передають Патріоти України.

Скасуванням зустрічі з російським президентом глава Білого дому хотів надіслати Кремлю недвозначне повідомлення – Росія має повернути українських моряків та судна на батьківщину, заявив держсекретар США Майк Помпео заявив в інтерв'ю CNN.

Відтак призначення дати переговорів між Трампом і Путіним буде розглядатись тільки після того, як українські військовополонені будуть звільнені.

"Президент хотів надіслати чіткий сигнал, що ми вважаємо таку поведінку неприйнятною, тому ми скасували зустріч. Трамп вирішив, що правильним вчинком буде сказати росіянам: поверніть моряків, поверніть українські кораблі, вони їхні, люди мають бути повернуті додому, до їхніх родин. Він хотів надіслати недвозначне повідомлення, що росіянам потрібно змінити цю ситуацію", – прокоментував Помпео.

Він наголосив, що рішення про скасування зустрічі під час саміту G20 в Аргентині було виваженим. "Ми провели ретельну оцінку, ми обдумали можливість, ми обдумали повідомлення, яке ми надішлемо, і президент Трамп ухвалив рішення, що це буде вірним підходом з огляду на події напередодні саміту G20", – підсумував держсекретар.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...