"Для нього це втрата влади. Він прекрасно це розуміє", - журналістка про неспростий вибір Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився від пропозиції опозиціонерів злізти з "російської голки" і піти на зближення із Заходом заради збереження влади і незалежності держави. Про це розповіла головний редактор білоруського опозиційного сайту "Хартія-97" Наталія Радіна, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначила, що рішення Лукашенка звернутися до Європи з проханнями про допомогу було б "ідеальним сценарієм", який дозволив "отримати підтримку, почати в країні зміни, демократизацію, повернути свободу слова і т.д."

"Лукашенку пропонували такий сценарій. Демократична опозиція пропонувала йому сісти за стіл переговорів. У них би брали участь лідери опозиції – Андрій Санніков, колишній кандидат у президенти Микола Статкевич та інші. Сіли б і обговорили шляхи виходу Білорусі з кризи, під гарантії безпеки Лукашенку й інше. Але замість цього Лукашенко продовжив репресії проти опозиції, став блокувати незалежні сайти, як і раніше, кидає людей у тюрми. Такою була його відповідь на цю пропозицію", — розповіла журналістка.

"Як по-іншому він може вийти з-під впливу Москви, як ви говорите, відмовитися від російських кредитів, вийти з Союзної держави, розірвати договори у військово-політичній сфері, відмовитися від російських енергоресурсів? Значить, потрібно проводити в країні ринкові і політичні реформи... Отримання кредиту МВФ теж обумовлене реформами. Для нього це втрата влади. Він прекрасно це розуміє. Тому що доведеться відкривати країну Заходу", — додала Радіна.

Джерело: Гордон

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...