Для приборкання непідконтрольних бойовиків на Донбас завезли "кадирівців"

Підрозділи бойовиків-"кадирівців" прибули для боротьби з непідконтрольними озброєними формуваннями, залякування місцевого населення, а також виходу з під контролю російських кураторів місцевих угруповань бойовиків.

На Донбас прибули "кадирівці". Фото: ТСН.

Серед бойовиків на окупованих територіях Донбасу помітно зросла кількість вихідців із Чечні, так званих "кадирівців". Про це повідомляють джерела "Української правди" у контррозвідці СБУ, передають Патріоти України.

Так, наприкінці листопада у Донецьку почала помітно зростати кількість бойовиків з шевроном з написом "СЕВЕР" та зображенням 2 прапорів (РФ та Чеченської Республіку). Підрозділ базується у Донецьку на території колишнього Управління МВС на Донецькій залізниці.

Протягом грудня 2016 року початку січня 2017 року їхні лави поповнилися новоприбулими. В Донецьку місцеві називають їх "кадирівцями", оскільки на їхніх автомобілях часто розміщено портрети голови Чеченської Республіки Кадирова (також повідомляється про новоприбулих).

Крім цього, бойовиків-"кадирівців", у томі числі вихідців з Республіки Дагестан бачили у Будьонівському районі Донецька, а також у населеному пункті Олександрівка Донецької області, які прибули з метою подальшої дислокації.

Також, на початку січня до Ясинуватої прибув батальйон Внутрішніх військ МВС РФ "Север", що майже повністю складається з бійців чеченської національності. Вказаний підрозділ спочатку у повному складі був дислокований у Ясинуватій, а потім групами бійці батальйону "Север" вибули до різних підрозділів НЗФ "ДНР" з метою посилення позицій.

За інформацією співрозмовників УП, участь "кадирівців" у бойових зіткненнях не зафіксували. За оцінкою співрозмовників УП, "підрозділи прибули для боротьби з непідконтрольними окупаційному командуванню озброєними формуваннями на окуповані території Донецької області, залякування місцевого населення з метою уникнення можливих "голодних" бунтів, а також виходу з під контролю російських кураторів місцевих угруповань бойовиків".

Як відомо, у 2006 році під патронатом Рамзана Кадирова були створені батальйони "Север" і "Юг". Структурно батальйони увійшли до складу 46-ї окремої бригади ВВ МВС РФ. Загальна чисельність обох військових частин склала понад 1200 осіб. Батальйони комплектувалися виключно військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом. З 2010 року 248 ОСББ "Север" реформовано в 141-й спеціальний моторизований полк імені Героя Російської Федерації Ахмат-Хаджі Кадирова. Полк "Север" штатною чисельністю понад 700 військовослужбовців базується у Грозному.

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...