Дмитро Ярош назвав дуже простий спосіб українізації окупованого населення

Україна має прийняти законодавство, яке дозволить позбавляти громадянства прихильників "русского міра".

Дмитро Ярош. Фото: Цензор.нет.

Довгий час Росія насаджувала своїх агентів в вищі рівні української влади, проводила свою політику в прикордонних зонах, агітувала населення роками. У зв'язку з цим військовий конфлікт в Донбасі не може закінчитися в одну мить - Києву доведеться боротися як з найманцями, так і з проросійськими українцями, що підтримують ідеї "русского мира". Про це в інтерв'ю "Цензор" розповів народний депутат Дмитро Ярош, пишуть Патріоти України.

На питання журналіста про терміни закінчення війни в Донбасі він відповів, що точних дат немає.

"Знаєте, ситуація може розвиватися так, що в будь-який момент ми отримаємо Донбас. А, можливо, це станеться через 5-7 років. Тому що в цьому глобальному світі не все ж тільки від нас залежить ", - сказав політик.

При цьому він запевнив, що великих проблем з населенням деокупуваних населених пунктів не буде.

"На окупованих територіях зараз всі на 100% не є затятими сепаратистами. Там величезна частина людей, які допомагають нашим спецслужбам і ВСУ. Близько 5% - це агресивні активні вороги України. Вони були, є і залишаться. Нам потрібно переглянути закон про громадянство ... ", - вважає Ярош.

При цьому він згадав випадок, коли до нього потрапили полонені в Степанівці під Саур-Могилою бойовики - побачивши Яроша, багато дорослих чоловіків непритомніли, настільки їх залякали "звірствами" "Правого сектора". Потім з метою перевиховання все найманці співали Гімн України вранці.

Тих, хто відкрито підтримує ідеї "русского мира", Ярош закликає позбавляти українського паспорта, щоб виключити можливість участі таких людей в соціально-політичному житті країни. Також Київ повинен всерйоз зайнятися інформаційною політикою, щоб дати повну картину того, що відбувається всій країні.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...