Дні пораховані? ЗМІ озвучили головну інтригу під час голосування за відставку Яценюка

"Самопоміч" і "Батьківщина" відкрито виступили за відставку прем'єра.

Арсеній Яценюк. Фото:www.slovoidilo.ua

Яценюк встигає зустрічатися із дипломатами, щоб розповідати про свої досягнення, проте уникає зустрічей з народними депутатами. Тим часом, мінімум дві фракції коаліції відкрито виступили за його відставку – "Самопоміч" і "Батьківщина", передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Зазначається, що прем’єр-міністр не намагався зустрітися з депутатами "Самопомочі" і домовитися про підтримку. За словами народних депутатів, востаннє вони бачилися під час ухвалення бюджету.

Так само не зустрічався Яценюк із "Батьківщиною", депутати якої неодноразово заявляли, що він взагалі ігнорує зустрічі із фракцією.

Навряд чи Яценюк зможе розраховувати на підтримку фракції Ляшка, який минулого тижня заявив, що виходить з переговорного процесу про повернення в коаліцію через відмову сформувати нову більшість і уряд.

Як говорять виданню співрозмовники у Радикальній фракції, Ляшко зустрічався з прем’єр-міністром минулого понеділка, після чого саме й заявив про вихід з переговорного процесу.

Головна інтрига – як голосуватиме президентська фракція.

"У БПП багато незадоволених Яценюком, але все залежить від зустрічей із президентом та прем’єром. При бажанні за відставку може проголосувати вся фракція", – говорить близький до президента співрозмовник.

Посилаючись на слова депутата від фракції НФ і голову регламентного комітету ВР Павла Пинзеника, нардеп від БПП Мустафа Найєм повідомив, що частина депутатів від НФ також голосуватиме за відставку Яценюка, якщо буде запропоноване нове прізвище прем’єра і новий склад уряду. Щоправда, згодом Пинзеник назвав цю заяву "фантазіями".

"У президента впевнені, що якщо буде дуже потрібно, НФ дасть голоси і за нового прем’єра", – коментує ситуацію один із співрозмовників в оточенні Порошенка.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...