"До кінця цього тижня його не стане": Генпрокурор пообіцяв звільнити прокурора з "бабусиним авто"

У ГПУ уточнили, що мова йде про прокурора Амплєєва.

Юрій Луценко. Фото:grushevskogo5.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував звільнення співробітника прокуратури з відділу, який наглядає за податківцями, Олександра Амплеєва щодо якого є корупційні підозри. Про це він сказав у понеділок під час засідання комітету ПАРЄ з питань науки, освіти, культури і ЗМІ, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Минулої п'ятниці я побачив розслідування журналістів, які зафіксували одного працівника прокуратури біля триповерхового будинку з розкішним автомобілем. Цей діяч, посміхаючись у камеру, казав: я не маю відношення до цього будинку він належить моїй дружині, а цей автомобіль – моєї мами. При цьому дуже знущально сміявся в камеру", – розповів Луценко.

Він подякував журналістам за допомогу і анонсував звільнення вказаного співробітника. "Я думаю, що до кінця цього тижня він буде звільнений з прокуратури. Зараз відбуваються всі передбачені законом процедури. І його не стане", – зазначив генпрокурор.

У Генпрокуратурі виданню уточнили, що мова йде саме про Амплеєва.

Як повідомляли журналісти проекту "Схеми", які анонсували розслідування стосовно Амплеєва, у сюжеті зазначалося, що у 2015 році в декларації вказаного прокурора були суцільні прочерки – ні авто, ні квартири, ні будинку.

Водночас представники ЗМІ зафіксували, як Амплеєв пересувається автомобілем Toyota, який "належить його бабусі" та живе в особняку своєї дружини, з якою раніше розлучився.

Як відомо, в Генпрокуратурі працює ще один прокурор, який їздить на "бабусиному авто".

Автомобіль Audi Q7, на якому їздить слідчий Генпрокуратури Дмитро Сус, належить мешканці міста Хмельницький Марії Юрчик 1930 року народження.

Марія Іванівна Юрчик є родичкою (імовірно, бабусею) Суса, який входить до департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки.

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...