До саміту "Україна-ЄС": Євродепутат розповіла, коли проголосують за безвізовий режим для українців

​Спочатку рішення має ухвалити Рада ЄС, після цього почнуться переговори між основними європейськими інституціями​.

Марія Габріель. Фото:www.focus-news.net

Доповідач з візового питання в Європарламенті Марія Габріель заявляє, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосовано в Європарламенті до саміту Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада, проте спочатку свою позицію в цьому питанні повинна узгодити Рада ЄС. Про це пише DW, передають Патріоти України.

Спочатку рішення має ухвалити Рада ЄС, після цього почнуться переговори між основними європейськими інститутами - Європейською Комісією, Європарламентом і Радою ЄС. "Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав і друзів України, які, я сподіваюся, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян", - сказала Габріель, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може статися.

Як пояснила євродепутат, після прийняття рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися "дійсно швидко", і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися, як тільки буде узгоджений загальний текст. "Наступна пленарна сесія починається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час (для прийняття рішення, - ред.)", - зазначила Габріель.

Як повідомлялося раніше, 23 жовтня президент України Петро Порошенко заявив, що ЄС повинен надати Україні безвізовий режим до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада 2016 в Брюсселі.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...