До санкцій один крок: Сенат США прийняв резолюцію проти "Північного потоку-2"

У Сенаті також закликали європейських партнерів відмовити кораблям російських ВМС в заходженні в їх порти для поповнення запасів і дозаправки.

У Сенаті Сполучених Штатів Америки вважають, що газопровід "Північний потік – 2" несе загрозу для енергетичної безпеки Європи. Тому в Сенаті закликали до його скасування і представили відповідну резолюцію. Про це заявили в прес-службі посольства України в США, передають Патріоти України.

Як наголошується в повідомленні, документ внесла до порядку денного Конгресу поточного скликання група з майже семи десятків сенаторів від Республіканської та Демократичної партій. "Сенатори вітають і підтримують резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 р., яка засуджує російську агресію в Керченській протоці і закликає до скасування "Північного потоку – 2" через його загрозу енергетичній безпеці Європи", – заявили в прес-службі посольства.

Крім того, законодавці наполегливо закликають президента США Дональда Трампа "скористатися положеннями закону про "Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони" для посилення потенціалу Збройних сил України та надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову підтримку Україні, особливо з метою зміцнення морських здібностей попереджати і відбивати подальшу російську агресію".

"Також Сенат закликає президента США до невідкладного проведення спільної з американськими союзниками операції для забезпечення свободи навігації в Чорному морі, щоб продемонструвати підтримку міжнародно визнаних кордонів, двосторонніх домовленостей та принципу безпечного проходження суден Керченською протокою і Азовським морем", - заявили в посольстві

Крім того, в документі йдеться і про санкції проти Російської Федерації. У Сенаті закликали європейських партнерів відмовити кораблям російських ВМС в заходженні в їх порти для поповнення запасів і дозаправки. "У документі підкреслюється, що санкції проти РФ, які є безпосереднім наслідком дій влади цієї країни, залишаються в силі і будуть посилюватися, поки російська поведінка належним чином не зміниться", – резюмували в посольстві.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...