​Добра новина з країни тюльпанів: Прихильників асоціації з Україною більшає

Наразі менше половини громадян Нідерландів вже визначилися зі своєю позицією. Прихильникам євроінтеграції України доводиться доганяти скептиків, розрив скорочується

Карта Нідерландів

Нідерландський новинний веб-сайт DutchNews пише, що підтримка Угоди про асоціацію між Україною та ЄС напередодні референдуму в Нідерландах зростає, зазначають Патріоти України.

Так, кількість тих, хто буде голосувати «за» під час квітневого референдуму становить нині 44,5%, – раніше кількість прихильників зближення України та ЄС через асоціацію становила 38%.

«Зростання підтримки табору «так» є статистично значним, хоча багато людей ще не вирішили, як будуть голосувати», – йдеться у статті.

Тим не менше, пише сайт DutchNews, 55,5% тих, хто вже визначився, все ще збираються голосувати проти Угоди про асоціацію, яка включає розділи щодо політичної, економічної й культурної співпраці.

Останнє опитування засвідчило, що активність на консультативному референдумі становитиме 34%.

За нідерландським законодавством, для того, аби референдум вважався таким, що відбувся, треба, щоб активність виборців була не менше 30%. Якщо така кількість електорату бере участь у референдумі, тоді парламент країни має переголосувати відповідний закон. Парламент Нідерландів проголосував за Угоду про асоціацію між Україною та ЄС минулого року.

Свято наближається: Російські окупанти перекривали Кримський міст. Істерять про атаки ракетами та дронами

понеділок, 13 травень 2024, 9:45

У тимчасово окупованому Криму вночі та вранці 13 травня оголошували про ракетну небезпеку. . При цьому окупанти перекривали рух Керченським мостом, повідомляють російські пропагандистські ЗМІ. . В РФ заявили, що вранці українські військові завдали уд...

У РУ переполошені атакою дронів на три області

понеділок, 13 травень 2024, 9:32

Російські пропагандисти заявляють про "успішне відбиття" атаки, але одночасно йдеться про пожежі і руйнування. У Липецькій, Білгородській і Курській областях Росії заявили про нічну атаку дронів і про роботу російської ППО. Про це пише російська пропаг...