Рука Москви: Стало відомо про масову фальсифікацію референдуму в Нідерландах по Україні

У виборчому комітеті Нідерландів підтвердили, що імена в списку тих, хто нібито підтримав проведення референдуму, тільки перевірили на наявність серед зареєстрованих виборців країни. При цьому справжність їх підписів не перевіряли.

Ілюстрація:РБК-Украина

Завдяки запиту телеканалу RTL до Міністерства внутрішніх справ (МВС) Нідерландів стало відомо про те, що 400 тисяч підписів, зібрані в країні для проведення референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом (ЄС), можуть бути підробленими, оскільки їх справжність ніхто не перевіряв. Про це в четвер, 9 лютого, пише New York Times, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання, у виборчому комітеті Нідерландів підтвердили, що імена в списку тих, хто нібито підтримав проведення референдуму, тільки перевірили на наявність серед зареєстрованих виборців країни. При цьому справжність їх підписів не перевіряли. Представник виборчкому Хелен Герман заявила, що закон щодо референдумів в Нідерландах не вимагає верифікації підписів.

Виборчком на той момент порадив уряду використовувати національну систему електронної ідентифікації, відому під назвою DigiD, для перевірки заявки про проведення референдуму. Але, за словами Хелен Герман, в уряді проігнорували цю пораду.

Як відомо, у квітні 2016 року в Нідерландах був проведений референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Євросоюзу з Україною. На референдумі більшість виборців проголосували проти.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...