Добити кругову поруку корупціонерів: Україна не отримає допомогу МВФ без "правильного" закону про електронне декларування, - Рибачук

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський був просто розлючений тим, як наші депутати змінили закон про електронне декларування.

Ян Томбінський. Фото: telegraf.com.ua.

На фінансування Міжнародного валютного фонду не варто розраховувати, поки в Україні не з'явиться закон про електронне декларування. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній голова Секретаріату президента, громадський діяч Олег Рибачук. Новину передають Патріоти України.

"Європейці пильно слідкують за діями української влади та швидко реагують. Посол ЄС в Україні Ян Томбінський був просто розлючений тим, як змінили закон про електронне декларування. Це просто вивело його із себе. Це ж не перший раз депутати намагаються обдурити партнерів. Спочатку закон рік не міг попасти у порядок денний. Потім Андрій Деркач зробив скандальну поправку, яка нівелює зміст цього закону", - каже Рибачук.

Парламентська більшість "вперто не хоче приймати закон, який є базовим для європейців", переконаний експерт. "Закон створює для чиновників-корупціонерів складні умови. Треба буде декларувати своє майно та майно родини. А також усі речі, якими вони користуються. А за неповне декларування передбачена кримінальна відповідальність.

Також доведеться відповідати звідки взяв гроші на ці речі. Натомість депутати підняли рівень доходу, який потребує електронного декларування. Цим вихолостили закон. Але через МВФ Євросоюз дотисне. На фінансування Фонду без цього закону не варто розраховувати", - говорить він.

"Страждає європейський середній клас": Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України

субота, 27 квітень 2024, 15:28

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поскаржився, мовляв, Захід виділяє надто багато коштів для України. Від цього, вважає він, страждає європейський середній клас. Про це угорський політик сказав в інтерв'ю одній із радіостанцій, повідомляють Патріот...

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...