"Питання в тому, наскільки заяви Луценка є правдивими і доказовими": Портников прокоментував "список Йованович"

Ми із США — рівноправні партнери. Які мають повне право радити і повідомляти один одному інформацію, коли вона стосується національної безпеки кожної з країн.

Віталій Портников. Фото: соцмережі.

Україна і США - рівноправні партнери. Не потрібно ідеалізувати Вашингтон. Про це сказав публіцист Віталій Портников. Так він прокоментував заяву генпрокурора Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати", передають Патріоти України.

"Будь-який політик насамперед має говорити правду. Питання в тому, наскільки заяви Луценка є правдивими і доказовими. Якщо так, то, звичайно, Державний департамент США має робити відповідні висновки.

Сама позиція, що лише Україна - корумпована держава, а інші держави не можуть мати чиновників, які поводяться, як українські, виглядає дивною. Корупція і політична доцільність - це проблема всього сучасного світу. І США з іншими країнами Заходу, так само не вільні від неї, як і Україна. Генпрокурор не сказав нічого нового.

Коли читаємо політичні книги про відносини США з Латинською Америкою в часи доктрини Монро, бачимо ще більш переконливі приклади відвертого втручання американських дипломатів у справи суверенних країн. Вважається, що це все в минулому. Але це один бік справи. Інший — доказовий. Наскільки та подія, про яку казав Луценко, мала місце. Це теж головний момент. Із цього потрібно виходити. Бо якщо це фантастична заява — це вже зовсім інша історія.

Чому генпрокурор не оприлюднив якісь документи, запитайте у нього. Колись у пострадянські часи не можна було говорити нічого поганого про посла Росії, бо це "стратегічний партнер". Мовляв, нехай робить все, що захоче. Не можна жити у світі, де існує "Вашингтонський обком партії".

Ми із США — рівноправні партнери. Які мають повне право радити і повідомляти один одному інформацію, коли вона стосується національної безпеки кожної з країн. А якщо інформація, оприлюднена генеральним прокурором, правдива, то вона має безпосереднє відношення до національної безпеки самих США. Вона тільки допоможе зміцненню американсько-українських взаємин, їхньому очищенню", - пояснив Віталій Портников.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...