Дочка розважається, сестра постить фото: Детектив зі зникненням Гульнари Карімової обростає новими подробицями

Ніщо не вказує на те, що сім'я померлого президента Узбекистану перебуває в жалобі у зв'язку зі смертю Гульнари Карімової.

Гульнара Карімова. Фото: proishestviya.com

Із моменту появи резонансного повідомлення про можливу смерть старшої дочки екс-президента Узбекистану Іслама Карімова пройшла майже доба, проте підтверджень чи спростувань із оприлюдненою інформацією поки не послідувало. Станом на 09.00 середи мовчить і офіційна влада, і родичі Гульнари, і місцеві ЗМІ, пишуть Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Першим про смерть "узбецької принцеси" написав ресурс "Центр-1" із посиланням на співробітника Служби національної безпеки: мовляв, 44-річна жінка була отруєна та померла ще 5 листопада. Джерела відомих російських інформагентств, серед яких РІА Новости, Интерфакс та Російська служба BBC, спростували чутки, утримавшись від подальших коментарів.

"Обозреватель" зібрав свіжі дані про "померлу" Гульнару Карімову.

Головний редактор сайту "Центр-1" Галима Бухарбаєва заявила, що "довіряє джерелу, яке було присутнє на похороні Гульнари".

"Ми намагалися дізнатися номер могили, відправити туди людини, подивитися, чи є там така могила, але, за її даними, такої могили взагалі немає - її зрівняли з землею, людина сама брала участь у похороні", - сказала вона в коментарі Business FM.

У свою чергу головний редактор інформагентства "Фергана" Данило Кислов звинуватив ресурс, який повідомив про вбивство дочки Карімова, в піарі.

Незалежний ташкентський журналіст Олексій Волосевич також назвав звістку про вбивство дочки Карімова фейком. З посиланням на свої джерела він заявив, що Гульнара або сидить вдома, або її після "певного скандалу" за кілька днів до своєї смерті батько помістив у психлікарню.

За словами Волосевича, більшість журналістів сприйняли інформацію як підробку, тому що у Гульнари є дочка і син.

"Синові близько 20 років, доньці близько 15-17 років. Датою її смерті цей неназваний співробітник називає 5 листопада, тобто пройшло вже три тижні. Три тижні неможливо приховувати таку новину, тим більше що син у неї в Лондоні, а дочка в Ташкенті, у будь-якому випадку щось би вже виплило, вони б зробили якісь заяви, їм немає сенсу мовчати", - наголосив Волосевич.

Подібної думки дотримується і журналіст Орхан Джемаль. В ефірі "Ехо Москви" він сказав, що старша дочка колишнього президента Узбекистану "жива і здорова, а повідомленнями про її отруєння вірити не варто".

У цьому запевнила і "Комсомольськая правда". "Дзвоню своєму "інформованому джерелу" - з тих, кому влада роками довіряє по краплині випускати пар у народ. Той у подиві: буквально тиждень тому - розказує - своїми очима бачив у магазині Гульнарину дочку Іман - та сміялася та зовсім не нагадувала людину, яка щойно втратила матір. Охорона нинішнього президента факту смерті Карімову теж не підтверджує", - пише видання.

Зазначимо, що вперто мовчить і сім'я Гульнари. Її сестра Лола, з якою вони, правда, не підтримують стосунки вже більше 10 років, з початку листопада зробила у своєму Facebook кілька записів, проте ніяких натяків на смерть Гульнари там немає. Останній пост Лоли Карімової-Тілляєвої датований 18 листопада.

"З метою увічнення пам'яті та життєвих принципів мого батька, ми з мамою заснували благодійний громадський Фонд імені Іслама Карімова. У планах Фонду - створення музею першого Президента Узбекистану, а також публікація робіт про Отця-засновника державності нашої незалежної Республіки", - написала Лола, додавши фото з матір'ю. Питання під постом із проханням прокоментувати чутки про смерть сестри вона залишила без відповіді.

Як повідомлялося, користувачі соціальних мереж не повірили в смерть дочки Іслама Карімова, закликавши владу "показати Гульнару".

8 вересня в.о. президента Узбекистану став прем'єр-міністр Шавкат Мірзіяєв. Дострокові вибори президента Узбекистану призначили на 4 грудня.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...