Докази є: ГПУ розповіла, як передала обвинувачення головному по флоту Путіна в Криму

Офіційна підозра 18.04.2016 року о 17:00 фактично вручена за місцем знаходження Олександра Вітка в Севастополі кур'єрською службою міжнародної доставки DIMEX.

Олександр Вітко. Фото:espreso.tv

Головна військова прокуратура оголосила і вручила підозру в скоєнні особливо тяжких злочинів проти України командувачу Чорноморського флоту РФ віце-адмірала Олександра Вітко. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, інформують Патріоти України.

"За результатами попереднього розслідування в кримінальному провадженні за фактом рішення і ведення представниками влади та Збройних Сил Російської Федерації агресивної війни проти України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків у вигляді військової окупації і анексії території України, Головною військовою прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів проти України командувачу Чорноморського флоту РФ віце-адміралу О. Вітко. Офіційна підозра 18.04.2016 о 17:00 фактично вручена за місцем знаходження О. Вітка в м.Севастополі кур'єрською службою міжнародної доставки DIMEX (копія повідомлення додається )", - йдеться в повідомленні.

"Командувач ЧФ ЗС РФ обгрунтовано підозрюється в тому, що в період з 20.02.2014 по 21.03.2014 умисно вчинив злочинні дії з метою зміни меж території та державного кордону України; підбурював до скоєння державної зради; організував вчинення дій, спрямованих на пошкодження об'єктів, що мають важливе оборонне значення; спланував, підготував і взяв безпосередню участь у веденні агресивної війни проти України (ч. 3 ст. 110; ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111; ч. 3 ст. 27 ст. 113; ч . 2 ст. 28 ч. ч. 1, 2 ст. 437 КК України)", - додають у військовій прокуратурі.

"Слідством Головної військової прокуратури зібрано достатньо доказів того, що Командувач ЧФ ЗС РФ О.Вітко, виконуючи відведену йому вищим керівництвом Російської Федерації роль в скоєнні злочинів, з підлеглими військами здійснив військову окупацію та подальшу анексію території півострова Крим, чим грубо порушив ряд основних міжнародно правових актів, в тому числі Угоди між Україною та Російською Федерацією про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 28.05.1997", - відзначають в прокуратурі.

"Крім того, Командувач ЧФ ЗС РФ О. Вітко, використовуючи надані йому повноваження щодо військового планування, управління і застосування підрозділів Чорноморського флоту РФ, вчинив дії, спрямовані на забезпечення військової окупації ЗС РФ території півострова Крим; організацію блокування військових частин ЗС України, транспортних комунікацій, захоплення будівель та споруд органів державної влади України та ін., які призвели до порушення територіальної цілісності України і заподіяння збитків у вигляді втрати всіх об'єктів державної власності загальною попередньою вартістю 1 трильйон 80 млрд 352 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

"Відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства України після вручення підозри і виклику на допит 25.04.2016 Головною військовою прокуратурою буде внесено клопотання до суду щодо обрання Вітку О.В. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, здійснення спеціального попереднього розслідування і направлення обвинувального акта в суд в найкоротший термін", - роблять висновок у військовій прокуратурі.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...