Домовленості є: Порошенко розказав, коли українці зможуть отримувати довгострокові візи в Румунію безкоштовно

Угода про скасування оплати за видачу довгострокових віз до Румунії повинна бути підписана 6 травня під час відкриття нового румунського консульства в Солотвино.

Петро Порошенко під час офіційного візиту до Румунії. Фото:www.akcent.org.ua

6 травня Кихв і Бухарест планують підписати угоду про скасування оплати за видачу довгострокових віз. Про це повідомив у своєму Twitter президент Петро Порошенко, інформують Патріоти України.

"Ми сподіваємося, що там буде підписано угоду про безкоштовну видачу довгострокових віз, національних, і я теж це дуже вітаю", - сказав президент в ході прес-конференції зі своїм румунським колегою.

Угода повинна бути підписана під час відкриття нового консульства Румунії в Солотвино.

Відзначимо, не дивлячись на те, що Румунія є учасницею ЄС, вона не входить в Шенгенську зону. Для відвідування цієї країни українцям необхідно отримання візи, яка не дає права переміщуватися по інших європейських країнах.

Для її отримання українцям необхідно зібрати пристойну кількість різних документів і доставити папери в консульський відділ посольства. Довгострокова віза дає право перебувати на території Румунії більше 90 днів.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...