"Донбас - це економічна пустеля": У Росії розповіли, чому Путін ніколи не визнає "ДНР" та "ЛНР"

Зараз окупований Донбас фактично зруйнований і не представляє для Кремля економічного інтересу.

Ілюстрація:www.24daily.net

Росія не збирається приєднувати до себе самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" через збитковість регіону і зацікавленості зберегти нинішній статус окупованих територій. Таку думку Апострофу висловив російський економіст, директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев, інформують Патріоти України.

Як стверджує економіст, щодо приєднання Донбасу в Кремлі, можливо, думали про це в квітні-травні 2014 року, проте зараз регіон фактично зруйнований і не представляє економічного інтересу.

"Після війни, коли ми бачимо величезні руйнування, непрацюючу систему, а регіон практично перетворився в економічну пустелю, то, звичайно, Росія не буде їх приєднувати.

Я думаю, що якби на хвилі кримської експансії так звані "ДНР" та "ЛНР" попросилися приєднатися до РФ, а Україна і Захід промовчали б у відповідь, то, можливо, їх би взяли. Але це було можливо два роки тому, а не зараз ... Там багато зруйновано, багато вкрадено, вивезено в Росію і перепродано. В цілому, на мою думку, цей регіон особливої економічної користі не представляє", - вважає Іноземцев.

На думку експерта, окуповані території Донбасу для Кремля повинні виконувати роль постійної проблеми, що затримує розвиток України.

"Вся політика Росії, навіть не путінська, а в цілому після розпаду Радянського союзу, полягала в тому, щоб де-небудь напаскудити і залишити в такому стані. Було, наприклад, Придністров'я, яким мали намір зруйнувати молдовську державність.

Придністров'я виявилося непотрібним Росії, але і возз'єднати Молдову вони також не хотіли, оскільки це полегшило б шлях Кишинева в Європу. та ж ситуація була в Грузії. Зараз настала черга України.

Москві не потрібен Донбас, їй не потрібна сильна Україна. Кремль зацікавлений в тому, щоб забезпечити Києву постійні проблеми. Щоб Україна не могла піти в ЄС і НАТО з огляду на територіальний конфлікт.

Щоб так звані "ДНР" та "ЛНР" проводили лінію Москви у Верховній раді і так далі. Це гачок, на якому повинна сидіти Україна", - заявив він.

Іноземцев також упевнений, що Росія не збирається виконувати мінські домовленості. "Якби вони були зацікавлені, українські війська давно стояли б на кордоні (України і Росії на Донбасі - ред)", - сказав експерт.

Ляпас! Іран не покликав Росію на похорон Раїсі, - Пєсков

вівторок, 21 травень 2024, 9:40

Іран не покликав Росію на прощання з президентом Ібрагімом Раїсі, який загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це заявив прес-секретар правителя РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков у коментарі російським ЗМІ. За його словами, іранська сторона також не про...

У Путіна мінус друг: Смерть Раїсі матиме важкі наслідки для зміни верховного лідера Ірану, - ISW

вівторок, 21 травень 2024, 8:30

Смерть президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме важкі наслідки для передачі влади верховного лідера, пише ISW. За даними інституту, Раїсі вважали одним із головних претендентів на те, щоб змінити Алі Хаменеї на посаді верховного лідера Ірану. Хаменеї пр...