Донбас у вогні, важке озброєння вже на передовій: Через ескалацію конфлікту Порошенко вимагає нових санкцій ЄС проти Росії

Глава держави підкреслив, що спровокована бойовиками ескалація насильства на Донбасі, визнання документів ОРДЛО, привласнення українських підприємств є черговим свідченням агресії РФ та вимагає задіяння нових санкційних інструментів з боку ЄС.

Петро Порошенко. Фото:Корреспондент.net

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем. Про це йдеться на сайті глави держави, передають Патріоти України.

"Сторони детально обговорили загострення ситуації в районі Авдіївки, спричиненої обстрілами російських бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Президент України наголосив на важливості збереження санкцій проти РФ та їх посилення.

Глава держави підкреслив, що спровокована бойовиками нова ескалація насильства на Донбасі, визнання документів так званих "ЛНР" та "ДНР", привласнення українських підприємств є черговим свідченням агресії Росії проти України та вимагає задіяння нових санкційних інструментів з боку ЄС.

Порошенко подякував міністру закордонних справ ФРН за внесок Німеччини в ухвалення нещодавніх рішень щодо розблокування процесу запровадження безвізового режиму для українців, а міністр закордонних справ Німеччини запевнив у підтримці якнайшвидшого впровадження безвізового режиму.

Оджночасно з тим тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс повідомила, що Росія та підтримувані нею бойовики на Донбасі зміцнюють позиції на лінії зіткнення, в тому числі за рахунок важкої зброї, яка раніше перебувала на зберіганні в сусідніх районах. Про це повідомило агентство Укрінформ.

"Росія весь час намагається переконати Постійну раду, що не несе жодної відповідальності за конфлікт на Донбасі попри наявність беззаперечних доказів у зворотному", - наголосила представник США.

Так, за її словами, протягом вже двох тижнів об'єднані російсько-окупаційні сили будують укріплення на лінії зіткнення.

"За останні дні спостерігачі СММ зафіксували 75 випадків, коли зброя була виведена з місць зберігання та дислокації бойовиків в утримуваному сепаратистами Луганську", - заявила Бернс.

У цьому зв'язку вона також назвала "невипадковим" те, що доступ спостерігачів ОБСЄ обмежується проросійськими силами в тих районах, де раніше була виявлена зброя, зокрема в районі Калинове.

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...

Віддав життя за Україну: У бою загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики, який зупинився за крок від медалі на Олімпіаді

понеділок, 6 травень 2024, 18:30

У боях із російськими окупантами загинув учасник Олімпійських ігор та дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пєлєшенко. На своє останнє завдання 30-річний захисник вирушив у ніч із 5-го на 6 травня, передають Патріоти України. "З великим...