Допомога "братів": Замість вивезених заводів в окупованому Донецьку відкрили нову експозиція в музеї (фото)

Відтепер про колишню велич Донбасу будуть розказувати лише музейні експонати.

Замість розвитку регіону і робочих місць - експозиція в музеї. Фото: informator.media.

Після того, як бойовики «ДНР» вивезли в Росію кілька найбільших підприємств Донецької області і порізали на метал заводи, в краєзнавчому музеї окупованого Донецька відкрили експозиційний зал «Індустріальне багатство Донбасу». Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ, передають Патріоти України.

Замість реального та діючого бізнесу в музеї «постаралися в цікавій дизайнерській формі розповісти відвідувачам про становлення промисловості і показали, як йшов розвиток базових галузей промисловості», - зазначила завідуюча відділом історії «Донецького республіканського краєзнавчого музею» Жанна Крижна.

Всього в експозиції понад 300 експонатів, які розповідають про природні багатства Донецького краю, історію формування та розвитку базових галузей промисловості Донбасу - вугільної, металургійної і машинобудівної.

Серед них - діючі макети вугледобувного комбайна «Донбас-1», врубова машина, макет першої домни Петровського металургійного заводу в Єнакієвому.

Крім того, в експозиції представлені фотографії, грамоти, велика колекція літератури і геологічних карт.

Нагадаємо, російські бойовики розпиляли Харцизький машинобудівний завод, розпустили працівників ТОВ «Зуєвський енергомеханічний завод» в неоплачувані відпустки, а саме підприємство демонтували і вивезли в Росію.

Аналогічна доля у публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Донбаскабель», з якого вивезли в РФ все обладнання.

Крім того, нещодавно повідомлялося про те, що в окупованій бойовиками Амвросіївці на метал порізали завод «Промцемент».

Ватажок "ДНР" Захарченко наказав розпиляти на металобрухт унікальний горлівський концерн "Стірол".

Раніше Патріоти України писали про вкрадений бойовиками у Луганську електромашинобудівний завод, роботу на обладнанні якого розпочав «Каменський завод транспортного машинобудування КЗТМ».

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...