Дороги назад немає: Каспаров про те, чи буде ефективним процес деокупації Криму

Політик упевнений, що в Кремлі не збираються розглядати жоден варіант повернення анексованого півострова Україні. Однак зміна влади в США може стати переломним моментом в сфері міжнародного тиску на Кремль.

Гаррі Каспаров. Фото:lenta.ru

Дипломатичний механізм деокупації Криму може виявитися вкрай неефективним, оскільки російська сторона не піддасться вмовлянням. Подібну думку в інтерв'ю Крым.Реалии висловив російський опозиційний політик, екс-чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, інформують Патріоти України..

Так, політик упевнений, що в Кремлі не збираються розглядати будь-який варіант повернення Криму Україні.

"Переговори і дипломатичні зусилля завжди кращі від жорсткого силового зіткнення. Але в даному випадку ефективність такого процесу буде близька до нуля, тому що для путінського режиму питання повернення Криму в жодній формі стояти не може. Дороги у них немає", - підкреслив він.

Каспаров стверджує, що міжнародний переговорний процес у форматі "Женева плюс" дасть менший результат, ніж санкції проти РФ.

"Що стосується тиску на Росію за допомогою шляхом таких конференцій (як "Женева плюс"-ред.), звичайно, це краще, ніж нічого. Але набагато ефективніше - санкції. Справжні санкції, не ті, які діють сьогодні. Вони теж, звичайно, болючі, але існує набагато ширший асортимент санкцій, які негайно поставили б путінську олігархію перед дуже важким вибором", - зазначив він.

Політик також допускає, що зміна влади в США може стати переломним моментом в сфері міжнародного тиску на Кремль.

"Мені здається, що в кінці року, після виборів у США, можливі варіанти, коли нова американська адміністрація займе жорсткішу і принципову позицію, яка змусить путінську Росію приймати вельми болючі рішення ... У Кремлі розуміють, що, повторюся, нова американська адміністрація буде займати жорсткішу позицію, і не розраховують на ті поступки і демонстрацію постійної слабкості, яка супроводжує всі дії адміністрації Обами", - сказав він.

Крім того, Каспаров вважає, що в Криму починається період етнічних чисток. "Те, що відбувається в Криму після аншлюсу, абсолютно очевидно переходить в режим етнічних чисток. Фактично Крим перетворюється в територію, яка буде повністю контролюватися Росією, вона, напевно, буде ще воєнізованою", - заявив гросмейстер.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...